Lena Skogholm

Lena Skogholm

Neurovetenskap och relationer-
7 tips för en bättre social arbetsmiljö

Föreläsning

Följ med på en spännande resa i hjärnans fantastiska landskap! Här får du veta mer om varför känslor smittar snabbare än förkylningar, varför vi lättare brusar upp och inte kan tänka riktigt klart när vi är stressade. Varför negativa personer har en tendens att ta över och varför ständigt gnäll tar energi. Inte nog med det! Du får kunskap om hur du kan kommunicera utifrån hjärnans förutsättning för att det ska bli bättre både för alla parter. Ett rep av kunskap att hålla sig i när du går i kommunikationens labyrint. Utgångspunkten är interpersonell neurobiologi, ett uttryck myntat av professor Dan Siegel. Det är en integration mellan olika forskningsfält som intresserar sig för hur vår hjärna, vårt medvetande och våra relationer hela tiden påverkar och förändrar varandra. På denna föreläsning får alla deltagare boken: Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv.

Om Lena

Jag är beteendevetare och pedagog men kallar mig för Teacher of Humanfulness. Tänker att ju mer vi lär oss om och förstår hur vi människor faktiskt fungerar, och agerar efter det i vår vardag, desto bättre och lättare blir det för oss alla. Som beteendevetare har jag specialisterat mig på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning och psykologi i vardagen i de möten som uppstår oss människor emellan och i mötet med oss själva. 

Jag har så många gånger sett hur det underlättar vardagens relationer både på jobbet och hemma, både för mig själv och för andra. Tidigare har jag även arbetat som strateg, varit examinatorsledare i Nordens största kvalitetsutmärkelse och har erfarenheter från TV och teater.

Sagt om Lena Skogholm

Lena Skogholm inspirerar och har ett pedagogiskt upplägg som gör att budskapet fastnar. Hon ger konkreta verktyg som bygger på hjärnforskning som är lätta att använda och jag vill varmt rekommendera Lena Skogholm

Ann-Sofie Fahlkvist Chef Skadecenter, LÖF

Lenas förmåga att kombinera vardagssituationer med information om hur vi människor fungerar gör att alla både kan känna igen sig och lära sig helt nya saker. Jag kan varmt rekommendera Lena till alla som ska hantera möten med människor i sin vardag!

Ann-Sofi Forsmark, Avdelningschef Stockholms stadsarkiv

Lena Skogholm är en färgstark och lysande föreläsare. Kombinationen av hjärnforskningen och handfasta verktyg gör att föreläsningen direkt blir till stor nytta i vardagen.

Hans Torin CEO Combitech AB

Boka Lena Skogholm

0707-10 43 00
lena@talkmap.se
www.talkmap.se

Eller genom din lokala talarförmedling

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!