Kjell Kampe

Kjell Kampe

Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!

Föreläsning

Om att tvingas byta land, språk och kultur mitt i livet. Kjell tar oss med på en flykt vi sent ska glömma. Det har snabbt gått åt helvete för Sverige. Redan 2019 tvingas vi fly hals över huvud och hamnar i TadzMbeKistan, ett land vi inte vet just någonting om. Vi får möta den ”tadzMbeKiska” kulturen, i form av en kurator (bild) som är expert på svenskar och som ska hjälpa oss. Hans kunskaper om Sverige och svensk kultur övertygar inte… Vi får också en kort första lektion i och på tadzMbeKiska. Den får oss att inse hur svårt det är att lära sig ett nytt språk så bra att man kan fungera på språket i alla livets olika situationer; klara jobbet, snacka strunt med grannar och vänner och att göra sin intellektuella kapacitet rättvisa. Vi blir medvetna om vad det faktiskt innebär att fly. Vi blir också avslöjade med att på denna korta stund ha lyckats få åtminstone en allvarlig fördom om tadzMbeKerna.

Om Kjell

När det gäller att få människor att förstå med både hjärta och hjärna vad det innebär att tvingas bryta upp, finna sig till rätta i ett helt annat samhälle och lära sig ett nytt, svårt språk, ja då är Kjell Kampe oöverträffad. 

Med sin dubbla erfarenhet av att ha varit lärare i svenska för invandrare i många år och också arbetat i Afrika, Asien, Karibien och Östeuropa har Kjell fått unika erfarenheter och gedigna kunskaper som han delar med sig av med mycket humor. ”Det man lär sig med ett skratt är lätt att komma ihåg.”

Sagt om Kjell Kampe

Det är inte lätt att fånga och behålla uppmärksamhet från ca 200 elever i gymnasiet men Kjell lyckades med sin fantastiska föreläsning om hur det är att behöva fly till ett främmande land. Allvar blandas med mycket humor i en lyckad kompott som gav både lärare och elever viktiga ”aha-upplevelser”.

Pernilla Fjärrstrand, Processledare vid integrationsenheten i Sala kommun

Fantastisk respons från personalen och det pratades mycket om Kjells föreläsning under kvällen. Riktigt bra och precis vad jag hoppades på

Per Kågström, VD på Galaxen Bygg AB

Kjell levererade en fantastisk föreställning som balanserade på den fina linjen mellan att beröra och underhålla. Jag fick med mig en föraning av hur det kan upplevas att byta kultur som överstiger den intellektuella förståelsen.

Ann Sofie Brohm, Sektionschef etablering på Arbetsförmedlingen Västra Götaland,

Boka Kjell Kampe

kjell.kampe@amadeus.se
0705-36 45 71
www.amadeus.se

Eller genom din vanliga talarförmedling

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!