Föreläsning

Vi har olika ord för en stukad fot och förlamning av ben. Trots att stressens spännvidd är lika stor använder vi oftast bara ordet stress. Kanske är det därför det är ett så stort problem idag, då det vi menar med stress är så olika. Om du inte fick använda ordet stress, hur skulle du då beskriva hur du känner eller upplever situationen? Obalans, tidsbrist, frustration, kaos, otydlighet, panik, det är mycket nu, irriterad, utanför min kontroll, maktlöshet, handlingsförlamad, osedd, förminskad … är exempel på ord som kom upp i en enkät. Under min föreläsning får ta del av den effektiva: Lös, lämna, låt vara - metoden, för att förstå DIN stress och hur du kan göra för att minska den.

Om Jan

Jan har varit ansvarig för att utveckla hälsa och välbefinnande på Volvokoncernen
(strategiskt) och på Volvo IT (operativt). Han har skrivit åtta böcker inom hälsoområdet, och är nu aktuell med sin nionde bok: ”Stress-exit” som släpps nu i oktober. 
Jan är en av tre svenskar som har den internationella certifieringen CSP, Certified Speaking Professional.

Alla Jans föreläsningar och workshops syftar till action för som han själv säger ”Om deltagarna gör samma sak när de går ut som när de kom in har vi bara slösat tid och pengar.” Det kan vara en av anledningar att tidningen Konferensvärlden rankat honom som ”fem i topp” bland talare inom hälsa/stress.

Sagt om Jan Tern

Vi har använt Jan vid ett flertal tillfällen. Som talare på konferenser och frukostföreläsningar, samt utbildningar hos våra kunder. Jag kan varmt rekommendera Jan. Han är en inspirerande talare med både ämneskunskap och förmågan att lära ut. Han presenterar konkreta åtgärder, idéer och metoder som alla kan genomföra.

Lars-Ola Lundqvist, Ansvarig IT konferenser, SSI

Efter att en kollega rekommenderat Jan har vi använt honom många gånger. Senast var Jan moderator på vårt event Socialtjänstdagarna. Förutom att skapa en god stämning, se till att talarna höll tiden, hålla i paneldebatt, sammanfatta och bidra med egna erfarenheter inom god arbetsmiljö, hjälpte han också till innan eventet. Det handlade om att intervjua och preparera talarna, sätta upp digital interaktion mellan deltagare och talare samt bolla idéer om hur vi gör Socialtjänstdagarna till ett lyckat och återkommande event. Vill du ha en engagerad och duktig moderator till ditt event? Då tycker jag att du ska ta kontakt med Jan.

Mikael Westerlund, VD Cura Institutet Compro AB

Vi har haft Jan som föreläsare tidigare och väljer honom ännu en gång för vi gillar hans pedagogiska, roliga sätt där han blandar hälsotips och verktyg så alla kan sätta igång direkt att ta små, ”nya” steg framåt och utvecklas.

Anette Svanstrand, eventarrangör Forever Living