Eva Jarlsdotter

Eva Jarlsdotter

Från frustration till flow – följ den gröna tråden

Föreläsning

Eva Jarlsdotter är pionjär till konceptet lean@home som handlar om att få flyt i vardagen istället för att vilja fly den. Hon visar hur man går från frustration till flow i den organisation som man kan påverka mest - sitt hem. Eva inspirerar till hur man kan använda LEAN filosofin och verktygslåda var dag och frigöra tid, pengar och energi. Hon visar hur LEAN bidrar till mer hållbara, harmoniska hem, och därmed mer hållbara samhällen. Hon är en anlitad föreläsare för att ge en jordnära introduktion till LEAN för olika organisationer, som antingen ska börja med LEAN eller har fastnat i förändringsarbetet. Vid denna talarfestival kommer hon att hålla sitt TED talk från Stockholm TEDxLighthouse - fast fem minuter längre och på svenska istället för på engelska! Med andra ord får publiken alla de darlings hon var tvungen att stryka för att hålla sig inom de rekommenderade 15 TEDminuterna.

Om Eva

Det är inte bara hårfärgen som påminner om Pippi Långstrump. Eva Jarlsdotter lever efter devisen ’är man stark måste man vara snäll’ och hon har en Långstrumpanda som har gått som en röd tråd i allt hon gjort – från rollen som TT journalist, Vice president inom globala näringslivet, författare, föreläsare, rådgivare  till social entreprenör och styrelsemedlem.

Hon har skrivit två böcker och är översatt till engelska och tyska:  ’Från Frustration till flow med lean@home’ och ’Lev helt enkelt – och vägen dit’. Eva sitter i styrelsen för SE Forum som stöttar sociala entreprenörer i hela världen.

Sagt om Eva jarlsdotter

Evas föreläsning är inte bara en njutning för stunden utan ger förändring på lång sikt. Jag och kollegerna insåg allt slöseri vi ägnade oss åt, både på jobbat och i vardagen. Det frigjorde mycket tid, pengar och miljöresurser.

Anna, Rättsmedicinalverket

Eva har en otrolig närvaro på scen och lyckades fängsla de 800 deltagarna på TEDx eventet Lighthouse. Det pendlade mellan gapskratt och djupaste allvar och budskapet gick rakt in.

Jonas, TEDx publik

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!