Dennis Westerberg

Arbetsglädje – gör det du älskar och älska det du gör

Föreläsning

Hur många millimeter måste du resa för att hitta glädje? Hur många tankar behöver du tänka för att känna lust. Hur många sekunder behöver du vänta för att finna sinnesfrid? Vad sägs om noll? Glädje, lust och sinnesfrid sitter på insidan, men verkar gå att finna på utsidan. Det vi söker i varje stund, är dock inte ett resultat av de rätta omständigheterna runtomkring. Inte ens av några mentala prestationer i form av att ”tänka rätt”, ”skaffa rätt övertygelser” eller ”träna den inre konditionen”. Glädje, men också harmoni, nyfikenhet och tacksamhet är oförstörbart, och tar plats så snart tänkandet avstannar. Det krävs emellertid ingen meditationsövning eller stresshantering för att nå dit. Vi är redan där. Den bästa versionen av oss själva är alltid tillgänglig, bortom tankarna. Och det bästa av allt … tankar är inget annat än tankar, vad du än må tänka nu. Bara en tanke, alltså.

Om Dennis

Möt föreläsaren, författaren och podcast-profilen som numera också gör karriär som ståupp-komiker. Fullkomligt opretentiöst tar han publiken som om den vore hans bäste polare– rått, ärligt och med massor av humor.

Sagt om Dennis Westerberg

Jag har lyssnat till de allra främsta föreläsarna i Sverige. Dennis är bättre.

Tomas Svefelt, Mazars SET

Det som är så befriande med Dennis filosofi, är att den är så enkel och lätt att ta till sig. Den innehåller inga uppmaningar, inga övningar, inga metoder. Man behöver inte göra någonting alls. Det handlar istället om hur man förhåller sig till sina fantastiska tankar. Inget annat. Och det räcker.

Malin Ekström, arbetskonsulent