Föreläsning

Charbel älskar att beröra och utmana. Med en sällsynt närvaro griper han tag i frågor om mångfald, integration och inkludering – för att avdramatisera kulturmöten. Han ger oss insikter och kunskap. Han ifrågasätter, skakar om och skapar vilja att bemöta alla människor med vänlighet, med syftet att öka förståelsen för vad nyanlända genomgår när de kommer till Sverige. 
Hur lätt är det att anpassa sig till svenska strukturer, normer och sociala koder, när det liv du hittills levt, har lärt dig det motsatta? Med stöd av forskning, egna erfarenheter av utanförskap och arbete med människor på flykt, erbjuder Charbel utbildningar, föreläsningar och workshops. 
Hans målgrupp är chefer, medarbetare, skolelever och föräldrar.

Om Charbel

Charbel Gabro blev ”Årets Talare 2018 – Genombrott”.
Om Syrien är hans födelseland och Sverige hans uppväxtland – vilket är då hans hemland? Charbel Gabros, ”Integrationisten” kommer från en en tung uppväxt där drömmar och mål inte var i sikte. Han lyckades inte i skolan och levde destruktivt med självmordstankar.

Idag är Charbel en inspiratör där många känner igen sig och på så sätt bidrar han till att förändra livet för andra. Han har spelat fotboll på elitnivå och startat fotbollsklubbar runt om i Sverige. Han har arbetat med ungdomar i över ett decennium och har även gjort välgörenhetsresor till bland annat den grekiska ön Lesbos. 


Sagt om Charbel Gabro

Föreläsaren är mästerlig på att skapa delaktighet. Vi är nära till gråt och till skratt, om vartannat.

Lennart Paulsson, P&P Meetings, ledamot i Svenska Eventakademin

Fantastisk föreläsning!!! Du anar inte hur mkt du berört och satt tankarna i rullning.

Jenny Jernström— Fritidsledare

Tack för en supergrym föreläsning här i Jönköping. Filmen du visade va riktigt tung. Tror alla fick en tankeställare så tyst som det blev i lokalen efter filmen. Fortsätt ditt goda jobb med att inspirera och lära. Tack!

Ivana Makdissi – Förskollärare