Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad

Tillit

Föreläsning

Ordet tillit är inte bara ett stiligt litet palindrom, utan också en ofta underskattad livsnyckel. Som gör livet lättare, mindre stressigt och mer njutbart. En inre vän som alltid står på din sida, om du vill. Vare sig det stormar eller är kav lugnt. För ingen av oss tycker om osäkerhet. Och ändå är varje människoliv fullt av osäkerhet. Kommer det gå som jag vill? Kommer jag ha vad jag behöver? Kommer jag kunna leverera det jag utlovat? Alla vet vi hur det känns när vi satsar allt på att kontrollera. Livet blir slitigt, ensamt och vår förmåga att uppskatta tycks checka ut allt oftare. Så jag tänkte prata om spänningsfältet mellan kontroll och tillit. Jag vet inte än vad jag kommer att säga. Men jag är ganska säker på att det kommer inkludera kameler och två luspanka noviser på en färjeterminal i norra Malaysia. Min intention är att få dig att le igenkännandets leende, och lämna rummet lättare och starkare till mods än när du kom in.
Innerligt välkommen!

Om Björn

Björn Natthiko Lindeblad är för många känd som finansvalpen som blev buddhistisk skogsmunk i 16 år. Hans genombrott som talare skedde efter hans ”Sommar” i P1 2012. 

Han verkar även som meditationslärare, och gör podden Björn & Navid med Navid Modiri. Sedan han kom hem från livet som munk 2008 har han också varit en flitig gäst i TV-sofforna, och intervjuats av bland andra Anne Lundberg, Laila Bagge, Malou von Sivers, Victoria Dyring, Tilde de Paula och Peter Jihde. Namnet Natthiko fick han förstås då han blev munk. Natthiko betyder ”den som växer i visdom”. En bra dag stämmer det.

Sagt om Björn Natthiko Lindeblad

Björns personlighet, erfarenhet och berättelse är helt fantastisk. Den tar oss snabbt till det väsentliga i livet – att vara här och nu. Att inte låta dig påverkas av allt brus. Att leva i hjärtat, inte i huvudet. Frukostseminariet på Arkipelagen blev en stark upplevelse för oss alla. Stämningen både under och efter presentationen var magisk.

Martin Berg – Marknadschef Varberg Hamn AB

Att lyssna på Björn Lindeblad skulle kunna beskrivas som att vara med om en resa, som både ger inre lugn och samtidigt startar en storm av tankar som utmanar det förgivettagna. För mig var det befriande att lyssna på en person med en unik förmåga att uttrycka sig och berätta om existentiella frågor, utan att komma med färdiga svar och lösningar på vad som är livets mening och hur livet bör levas. Björn låter mig som lyssnare ta del av olika perspektiv, utmanar föreställningar om livet och lämnar utrymme för egna tankar. Känslan som stannar kvar är att jag vill veta mer!

Pia Williams, Docent på Göteborgs Universitet
Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Vilken kväll! Vilken föreläsare! Vilken upplevelse! Din berättelse och din framtoning berör. Du har ett lugn, ett tempo som vi i publiken mår bra av. Vi lyssnar andäktigt. Du har en närvaro i stunden. Du är trygg på scenen och har påfallande lätt att hitta ord.

Katarina Bartholdsson, Ansvarig för ”Feminina föreläsningar” på Pulsen AB i Borås sedan 20 år.

Boka Björn Natthiko Lindeblad

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!