Agneta Olsson

Agneta Olsson

Konsten att förverkliga tillväxtdrömmar

Föreläsning

Sverige består till 98,5% av ägarledda företag. Dessa är speciella just för att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap. Då är det vanligt att ägarna bestämmer sig för att rekrytera in en extern VD. Ägare, ledare, styrelserepresentanter får värdefulla tips för att skapa förutsättningar att gå från ägarlett till ägarstyrt där en extern VD ofta är en del av resan. Det svåra görs hanterbart och inspirerande.
Några av frågorna som besvaras:
· Vad är grunden till ett framgångsrikt företag?
· Vad är skillnaden mellan ägarlett och ägarstyrt?
· Varför är ett ägardirektiv så viktigt?
· Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag?
· Företagskultur – den osynliga kraften, varför?

Om Agneta

– Från ägerlett till ägarstyrt 

Agneta har byggt varumärken i 20 år och var med om att sätta fredagsmys på kartan i alla svenska hem. En fantastisk resa när Santa Maria gick från 400 mkr till 4,2 miljarder och som en gång för alla förändrade svenskars konsumtionsvanor. Hon har även utvecklat den omtalade Ridderheimsrapporten och fått hela livsmedelsbranschen att resa mentalt in i framtiden. Agneta har också arbetat som Extern VD och skrivit bästsäljaren ”Extern VD – Så lyckas du!” eftersom hon själv gjort resan och lärt sig av både egna misstag och framgångsrika strategier. Hon berättar om fördelarna att gå från ägarlett till ägarstyrt och hur man gör för att lyckas. Insikter som är baserade på forskning och praktik. 

Idag driver hon Chair Management, föreläser och hjälper företag att förverkliga sina tillväxtdrömmar.

Sagt om Agneta Olsson

Tack för din dragning igår! Du är en av de med bästa presentationsteknik och retorisk skicklighet jag lyssnat till - trots 70 minuter på e.m. blev man inte trött!

Torbjörn Mattebo - Ägare Styrelseakademin Uppsala

Vi kontaktade Agneta inför vårt återkommande, populära event Ledarskapsdagarna Stockholm i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Agneta kom, levererade och glänste med sin kunskap, erfarenhet och retorik hos publik och bland dagens skickliga föreläsare som alla på något sätt gjort avtryck i näringslivet. En av landets mest välkända och respekterade näringslivsprofiler imponerades och bad om ett möte med Agneta. Tack Agneta för att du bidrog till att vår ledarskapsdag fick 100% mycket nöjda eller nöjda deltagare och varmt lycka till!

Christina Mace, Mace Speakers

Lyssnade på ett föredrag av Agneta Olsson på Stora Styrelsedagen hos Styrelseakademin, om konsten att förverkliga tillväxtdrömmar. Mycket bra! Relevant, realistiskt och roligt.

Edward Waller - Ägare Styrelseakademin

Boka Agneta Olsson

070 6742001
agneta.olsson@chair.se
www.chair.se

Eller din vanliga talarförmedling

Vill du gå på Talarfestivalen?

Är du bokare, förmedlare eller köpare av talare eller moderatorer? Välkommen att höra av dig till Festivalgruppen så får du en inbjudan!